25. august 2014

Lykkelig av brokkoli


I et spennende forsøk, har forskere i New Zealand har funnet en sammenheng mellom å spise mye frukt og grønnsaker og å oppleve mentalt velvære.

"Disse funnene tyder på at frukt og grønnsaker inntak er knyttet til andre aspekter av menneskelig utfoldelse, utover bare følelsen fornøyd," skriver et forskerteam ved University of Otago.

Studien omfatter 405 deltakere, alle universitetsstudenter, som skrev dagbok i 13 påfølgende dager. Hver dag loggførte de antall porsjoner de hadde av frukt, grønnsaker, desserter og ulike stekte potetretter. De fylte også ut et daglig spørreskjema.

Resultatene: Folk som spiste mer frukt og grønnsaker over 13-dagers periode rapporterte høyere gjennomsnittsnivå av nysgjerrighet, kreativitet og positive følelser, samt engasjement, mening og hensikt.

Flere frukt og grønnsaker inneholder høye nivåer av vitamin C, en viktig co-faktor i produksjonen av dopamin. Dopamin er et signalstoff som ligger til grunn for motivasjon og fremmer engasjement. Resultatene tyder på at sunn mat og mental helse går hånd i hånd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar