12. august 2014

10 treningstips

Det er viktig å trene trygt og effektivt. Robin Gargrave fra YMCAfit, deler sine tips til å komme i form på en trygg måte:
 


Når tid på dagen bør jeg trene?
Det finnes ikke et rett tidspunkt å trene. Det kommer an på den enkelte. "Du må lytte til kroppen din," sier Robin. Ikke tren i 2-3 timer etter et tungt måltid. Hvis du trener rett etter et stort måltid, kan du oppleve kvalme, magekrampe og ubehag.


Kan jeg ha en liten godbit før trening?
Du kan ha en liten godbit før du trener, som en del av en frukt eller noe å drikke. Robin anbefaler ikke å spise mat med mye sukker eller brus rett før trening.

Bør jeg varme opp før jeg trener?
Å varme opp er avgjørende før en treningsøkt. "Uten en oppvarming vil ikke treningsøkten din bli like effektiv som viss du hadde varmet opp," sier Robin. "Musklene dine vil ikke være varme og det kan føre til skader." Du trenger 8 til 10 minutter for å varme opp musklene og forberede dem til høy- intensitetstrening.

Hva er viktig når det gjelder styrketrening?
Styrketrening som vektløfting, inneholder korte utbrudd med innsats. Styrketrening brenner kalorier og bygger og styrker muskulaturen. Fordeler ved styrketrening inkluderer økt beintetthet, styrker leddene og forbedrer balanse, stabilitet og holdning. “Det øker evnen til å gjøre hverdagslige oppgaver uten å bli så sliten," sier Robin. "Jo mer muskelmasse du har, jo lettere er det å brenne kalorier, selv når kroppen hviler."

Trenger jeg å tøye?
Tøying hjelper for å forbedre fleksibilitet, balanse og holdning. For å tøye ordentlig og trygt, tøy musklene forsiktig til du føler motstand. Det skal ikke være smertefullt. Stopp og hold i 10-20 sekunder om du greier å holde samme stilling. Pust dypt og regelmessig. Ikke hold pusten. Pass på at musklene dine er varme før du begynner å tøye. Det beste tidspunktet å tøye på er etter trening.

Hvorfor er det så viktig å slappe av?
Øyeblikkelig etter en treningsøkt, bruk tiden din til å slappe av. Dette senker gradvis hjerterytmen og tillater kroppen din til å gjenopprette seg. Det kan hjelpe mot skader, stivhet og sårhet. Gå eller fortsett treningen din med lav intensitet i 5-10 minutter. Det er da en ideel tid for å tøye, og du har større sjans for å forbedre fleksibiliteten.

Bør jeg ha en fridag?
Ved moderat intensitetstrening, om det er tungt hagearbeid eller sykling så er det bra å trene litt hver dag. Trener du høy intensitetstrening som intervaller, reparere og styrker kroppen seg mellom øktene, men trener du for mye av høy intensitetstreningen kan til og med den sterkeste idrettsutøveren bli svak.

Hva bør jeg drikke?
Det er viktig å drikke væske om økten varer mer enn 30 minutter. Vann holder om du skal trene lav-intensitetstreing opp til 45-50 minutter. For høy-intensitetstrening for 45-50 minutter eller mer, eller for lav-intensitetstrening som varer fler timer (som sykling), kan sportsdrikk hjelpe å opprettholde energinivået og dens salt vil forbedre hydreringen. Velg drikker som inneholder salt når du trener mer enn en time, eller om du svetter mye og mister mye salt.

Hvordan holder jeg meg motivert?
Pass på at treningsprogrammet ditt inkluderer aktiviteter som du liker i stede for hva andre forteller deg at du skal gjøre. Tren med en eller flere venner og hold hverandre motiverte. "Sette deg egne mål for å holde deg selv engasjert," sier Robin. "Aldri gi opp. Det er hardt til å begynne med, selv for elite utøvere, men det blir lettere etter hvert."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar