14. august 2014

Selv 5-minutters løping kan forhindre hjertesykdommer

Gode nyheter for løpere: En nye studie i USA har vist at selv fem minutter med løping til dagen kan minske risikoen for å dø av hjertesykdommer.
Even a 5-minute run can help prevent heart disease

Forskere forsket på mer enn 55 000 voksne i alderen 18 til 100 over en 15-års periode, på utkikk etter deres generelle helse, om de løp og hvor lenge de levde.

Sammenlignet med dem som ikke løp, hadde de som løp 30 % lavere risiko for død uansett årsake og 45 % lavere risiko for død av hjerte- og karsykdommer. Faktisk så levde løpere gjennomsnittlig tre år lenger enn ikke-løpere. Når data ble fordelt etter alder, kjønn, kroppsmasseindeks, røyking og alkoholbruk, var fordelen fortsatt den samme.


D.C. Lee, hovedforfatter av studiet og assisterende professor på Iowa State Universitetet i Iowa, sier  at løpere som løp mindre enn en time i uken hadde samme fordeler som løpere som  løp mer enn tre timer i uken. Så mer trenger ikke nødvendigvis å være bedre.


Å løpe gjevt og trygt over en lang periode  med måte, var nøkkelen til et langt liv ifølge forskere. De fant at deltakere som løp regelmessig over en seks års periode eller mer, hadde de største helsefordelene, med 50 % lavere risiko for død av hjertesykdommer og slag.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar