1. september 2014

Vin + Mosjon = Sunt

Vin kan beskytte mot hjerte- og karsykdommer (CVD), men bare hos personer som trener, ifølge resultatene fra InVino Veritas(IVV) studiepresentert på ESC Congress av professor Milos Taborsky fra Tsjekkia.

Professor Taborsky: "Dette er den første randomiserte studie som sammenligner effekten av rød og hvit vin for mennesker med mild til moderat risiko for CVD. Vi fant at moderat vin-drikking var bare beskyttende, men bare hos personer som drev med fysisk aktivitet "

IVV Studien er den første langsiktig prospektiv randomisert studie som sammenligner effekten av rød og hvit vin for åreforkalkning. Studien inkluderte 146 personer med mild til moderat risiko for hjerte-og karsykdommer i henhold til HeartScore.
Deltakerne holdt en loggbok sitt forbruk av vin og andre alkoholholdige drikkevarer, og mengde og type trening. Forskerne fant at det ikke var forskjell mellom HDL kolesterol nivåer i begynnelsen av studien sammenlignet med ett år senere, hverken i rød- eller hvitvin gruppen. LDL-kolesterol var lavere i begge grupper etter ett år, mens total kolesterol var lavere bare i rødvin-gruppen.

Det eneste positive og kontinuerlig resultatet var i undergruppen av pasienter som mosjonerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar