En ny studie om kosthold ved
barnesykehuset i Boston som nylig ble publisert i Journal of the AmericanMedical Association sammenligner lav-fett diett, en lav-karbo diett og en
lav-glykemisk-indeks diett. Konklusjonen ble at lav-glykemisk diett er det
beste valget.
Deltakerne i
forskningsprosjektet fikk først en lik, standard diett der de tok av 10-15
prosent av sin opprinnelige kroppsvekt. Deretter fikk de i tilfeldig rekkefølge
en av de tre diettene i fire uker hver.
Konklusjonen ble
at lav-glykemisk diett hjelper deg å forbrenne mer kalorier enn lav-fett diett,
og samtidig gir den mindre helserisiko enn lav-karbo diett. Lav-glykemisk diett
fremheves av forskerne som det beste valget og som diettenes gylne middelvei.
Liste over matvarer og deres glykemiske indeks i stigende sortering
Sjekk også glykemisk belastning
Liste over matvarer og deres glykemiske indeks i stigende sortering
Sjekk også glykemisk belastning
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar