19. desember 2014

Kur mot bakrus

Hodepine, kvalme, svimmelhet, dehydrering: alle som noensinne har drukket for mye vet konsekvensene av det.
 
Alkohol er vanndrivende (som betyr det fjerner væske fra kroppen), så overdrevet alkoholinntak kan føre til dehydrering. Dehydrering er det som forårsaker mange av bakrus-symptomene.
 
Alkohol kan irritere magen din og gi deg en dårlig natts søvn, og du kan fortsatt ha litt alkohol i systemet neste morgen.
 
Kur - en myte
 
Bakrus kurer er vanligvis en myte. Det finnes ingen kur for en bakrus, men det finnes tips for å unngå bakrus og for å lette symptomene.
 
Den beste måten å unngå bakrus på er å ikke drikke. Hvis du bestemmer deg for å drikke, gjør det fornuftig og innenfor de anbefalte grensene.
 
 
For å minimere risikoen for fremtidige alvorlige helseproblemer, bør menn ikke regelmessig drikker mer enn 3-4 enheter per dag. Kvinner bør ikke regelmessig drikker mer enn 2-3 enheter per dag.
 
For å unngå bakrus, må du ikke drikke mer enn du vet at kroppen kan takle. Hvis du ikke er sikker på hvor mye det er, så vær forsiktig.
 
Følg disse tipsene for å holde bakrusen unna:
 
  • Ikke drikk på tom mage. Spis et måltid som inneholder karbohydrater (for eksempel pasta eller ris) eller fett før du går ut. Maten vil bidra til å forsinke kroppens opptak av alkohol.

  • Ikke drikk mørk-farget drikke hvis du har funnet ut at du er følsom for det. Den inneholder naturlige kjemikalier som kalles kongenere (urenheter), som irriterer blodårer og vev i hjernen og kan gjøre en bakrus verre.

  • Drikk vann i mellom hver alkoholholdige drikker. Kullsyrebaserte drinker fremskynde absorpsjon av alkohol i systemet ditt.

  • Drikk en halvliter eller så av vann før du går i dvale. Hold et glass vann ved sengen å nippe hvis du våkner i løpet av natten.
  
Morgenen etter:
 
Hvis du våkner opp neste morgen og føler deg dårlig, har du sannsynligvis ikke fulgt rådene over eller bare drukket veldig mye for mye. Selv om det ikke finnen noen reell kur for bakrus, finnes det måter å lette symptomene på.
 
Behandlingen innebærer å vanne ut kroppen slik at den kan håndtere de smertefulle symptomer (selv om den beste tiden å rehydrere er før du sovner). 
   
Smertestillende kan hjelpe mot hodepine og muskelkramper. Paracetamol-baserte tabeletter er vanligvis å foretrekke. 
 
Sukkerholdige matvarer kan hjelpe. I noen tilfeller kan syrenøytraliserende være nødvendig for å avhjelpe magen først.
  
Buljong suppe, en tynn grønnsaksbasert kjøttkraft, er en god kilde til vitaminer og mineraler, som kan fylle på utarmet ressurser. Den største fordelen er at det er lett for en skjør mage til å fordøye.
 
  
Du kan erstatte tapt væske ved å drikke væsker som er lett for fordøyelsessystemet, som vann og isotonisk drikke (tilgjengelig i de fleste butikker).
  
 
Å drikker mer alkohol hjelper ikke. Drikking om morgen er en risikabel vane. Hvis du har hatt en tung drikking økt, bakrus eller ikke, anbefaler leger at du venter 48 timer før du drikker noe mer alkohol.
 
Kilde: NSH UK
 

Image courtesy of Gualberto107 at FreeDigitalPhotos.net

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar